خانه » دسته بندی پست » پزشکی و سلامتی » همه چیز در مورد شناسایی دندان های پوسیده و روش های جلوگیری از آنها است

همه چیز در مورد شناسایی دندان های پوسیده و روش های جلوگیری از آنها است

پوسیدگی دندان ، تورم لثه و سوء تغذیه برخی از دلایل درد شدید دندان هستند.
همچنین ، جذب لثه و قرار گرفتن در معرض ریشه در برابر غذا ، گرما و سرما می تواند علائمی از قبیل حساسیت ، احساس درد و ناراحتی ایجاد کند.
پس از مرحله پوسیدگی ، دندان ها در برابر سرما و گرما حساس می شوند. این علائم التهاب را در دهان تشدید می کند و به عصب دندان آسیب می رساند ، در این صورت دندان نیاز به دفع دیسک دارد.

قبل از اینکه فرد دچار درد شدید دندان شود ، علائمی شبیه به آلرژی به شیرینی ، سرماخوردگی و گرما را تجربه می کند و پس از مشاهده این علائم باید به دندانپزشک مراجعه کند.

بسیاری از بیماران در صورت درد ، بی دردی در مقابل دندان درد و غفلت از پیگیری درد دندان بعد از آرام شدن دندان تجربه می کنند. کاهش درد دندان به دلیل بهبود بیماری نیست بلکه به دلیل آسیب دیدن بافت ها ، رگ های خونی و اعصاب دندان ها است.

هیچ دلیل علمی برای افزایش درد دندان در شب وجود ندارد. همچنین علت درد دندان و بیدار شدن از خواب در شب ممکن است به دلیل نیاز به دفع عصب باشد.

همانطور که می دانیم دندان ها یکی از مهمترین ارگان های بدن برای هضم هستند و اگر غذا به طور مناسب جویده نشود ، برای هضم غذا مشکلات هضم خواهیم داشت.

منابع غذایی زیادی در پوسیدگی دندان وجود دارد که به از بین بردن دندانهای ما کمک می کند ، مانند غذاهای شیرین ، غذاهایی مانند شیرینی پف ، بستنی ، سیگار ، چای ، قهوه و غیره.

برای ایجاد پوسیدگی ، قندها نیز باید در دسترس میکروبها باشند تا ماده تخریب کننده مواد معدنی ، اسید ، تولید کنند. در حقیقت ، پوسیدگی دندان از بین رفتن بافت سخت دندان است. هنگامی که یک بیماری در اثر فعالیت میکروب ها ایجاد می شود ، به آن یک بیماری عفونی گفته می شود. و اگر این بیماری از جایی به جای دیگر منتقل شود ، به آن بیماری قابل انتقال گفته می شود. با تعریف پوسیدگی دندان ، منظور ما این است که پوسیدگی می تواند از یک دندان به دندان دیگر سرایت کند.

سایتهای رایج پوسیدگی دندان

پوسیدگی روی تمام سطوح دندان به طور یکسان تأثیر نمی گذارد. درعوض ، برخی از سطوح دندان به دلیل شرایط خاص خود دچار پوسیدگی بیشتری می شوند. این سطوح عبارتند از:
شیارهای سطح جویدنی: سطح جویدن دندان های آسیایی دارای شیارهای باریک و عمیق است که محیط مناسبی را برای زندگی و رشد میکروب ها فراهم می کند و دندان از این محل پوسیده می شود.

این خصوصاً در مورد دندانهای آسیایی صادق است ، که می تواند باعث پوسیدگی زودرس شود.
سطوح بین دندانی: این ناحیه به دلیل عدم نفوذ موهای مسواک نیز قابل تمیز نیست ، بنابراین برای پوسیدگی و بیماری لثه یک منطقه مستعد در نظر گرفته می شود.
ناحیه خمیردندان یا ناحیه لثه به دندان: تجمع میکروب در این منطقه معمولاً باعث بیماری لثه می شود.

علت پوسیدگی به عواملی مانند ترکیبات مینا و عاج ، محل قرارگیری دندانها ، ترکیب و میزان ترشح بزاق و وجود شیارها و حفره ها در تاج دندان بستگی دارد.

نمک های آلکالوئید خاصیت پیشگیرانه ای دارند. درست همانطور که بزاق اسیدی خطر پوسیدگی را افزایش می دهد ، شیوه زندگی نیز همینطور است.

پوسیدگی همچنین تحت تأثیر عوامل دیگری مانند میزان و میزان بزاق تولید شده در فرد ، تعداد وعده های غذایی مصرف شده ، ترکیب مواد غذایی مورد استفاده ، میزان تشکیل پلاک میکروبی و میزان پیشگویی ژنتیکی است.

باکتری ها عامل اصلی پوسیدگی هستند. شروع ریزش دندان پوسیدگی است که با تغذیه مناسب به عنوان یکی از عوامل مؤثر پیشگیری می شود.

کربوهیدرات ها یک ماده ایده آل برای باکتری هایی هستند که باعث پوسیدگی دندان می شوند و محصولات اسیدی که تولید می کنند ، pH بزاق را به زیر 5.5 کاهش می دهد ، که زمینه خوبی برای ایجاد پوسیدگی محسوب می شود.

تغذیه و رژیم غذایی نقش اساسی در رشد دندان ها ، انسجام لثه و پیشگیری و کنترل بیماری های دهان دارند. عوامل تغذیه ای مؤثر بر پوسیدگی دندان ها عبارتند از: فراوانی کربوهیدرات یا مصرف قند ، نوع تغذیه ، دفعات غذا خوردن ، ترکیب مواد غذایی و نوشیدنی. ، مدت زمان تماس دندان با غذا و نوشیدنی.

کیفیت غذا

کیفیت مواد غذایی مصرفی و ارزش غذایی آن و در نهایت ترکیب هر ماده غذایی بر قسمت های مختلف بدن مانند دندان ها تأثیر می گذارد.

آنتی اکسیدان ها: در منابع غذایی مانند میوه ، سبزیجات و آجیل مانند مغز پسته و مغز بادام به اثبات رسیده است که این مواد با آنتی اکسیدان های زیاد باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و بهبود سطح بدن و توانایی بدن در مبارزه با بیماری ها و در نهایت افزایش می شوند. عمر دندان ها و لثه ها. آنها بسیار مؤثر هستند. علاوه بر همه اینها ، غذاها و رژیم های غذایی خاصیت هایی دارند که بر توانایی های قسمت های مختلف دهان تأثیر می گذارد.

غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین C: کلسیم ، میوه های طبیعی و شیراز منابع غذایی روزانه هستند که سرشار از کلسیم و ویتامین D. هستند. همین مواد برای محافظت از پوسیدگی دندان ها و اطمینان از استحکام استخوان و خطر بالای شکنندگی و پوسیدگی لازم است. کاهش می یابد.

میوه ها و سبزیجات تند سبزیجات و میوه هایی مانند سیب ، کلم ، هویج و غیره به عنوان محافظ قدرتمند دندان شناخته شده اند که به دلیل داشتن ویتامین C و دیگر ارزشهای غذایی آنها می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند. حفظ و افزایش استحکام لثه ها بسیار مؤثر است.

اسید فولیک: اسید فولیک مقاومت و قدرت محافظتی و ضد میکروبی دهان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و سلول های آسیب دیده و ضعیف را احیا می کند.

علائم پوسیدگی دندان

هنگام پوسیدگی دندان ، ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشد:
تغییر رنگ مینا در محل پوسیدگی مینای دندان قهوه ای یا سیاه می شود.
پوسیدگی دندان در محل پوسیدگی گاهی اوقات كوچك است و فقط با معاینه دقیق می توان تعیین كرد و بعضی اوقات مقدار زیادی دندان از بین می رود ، به طوری كه فرد تصور می كند كه دندانش خراب است.

حساسیت یا درد دندان هنگام خوردن غذاهای سرد ، گرم ، ترش و شیرین.
حساسیت دندان یا درد دندان هنگام فشار دادن دندانهایمان به هم.
بوی بد دهان می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود که یکی از آنها پوسیدگی دندان است.
چسباندن مواد غذایی بین دندانها و پوسیدگی پوسیدگی بین دندانی می تواند باعث شود که در هنگام استفاده مواد غذایی بین دندان ها گیر نکند و دندان را شستشو دهد.

غذاهایی که پوسیدگی را متوقف می کنند

شکرها در چهار شش گروه غذایی یافت می شوند: 1. حبوبات 2. میوه 3. محصولات لبنی 4. قند. اگرچه برخی از سبزیجات حاوی قند نیز هستند ، اما گزارشی از پوسیدگی آنها در دست نیست. زیرا نشاسته pH بزاق را به کمتر از 5.5 کاهش می دهد. بیسکویت ، چیپس ، نان و انواع میوه ها (تازه ، خشک و کمپوت) و همچنین آب میوه ها فاقد پوسیدگی هستند.

غذاهایی که پوسیدگی را متوقف می کنند ، یا غذاهایی که نمی توانند توسط میکروب های پلاک مصرف شوند ، pH بزاق را پایین تر از 5.5 قرار نمی دهند. این پروتئین ها شامل تخم مرغ ، ماهی ، گوشت ، برخی از سبزیجات و لثه های بدون قند است. قندهای مصنوعی مانند ساکارین ، سیکلامات و آسپارتام نیز شامل می شوند.

شواهدی وجود دارد که قندهای مصنوعی پوسیدگی را متوقف می کنند زیرا مواد مغذی مورد نیاز باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی را تأمین نمی کنند. قندها در این گروه قرار دارند زیرا توسط آمیلاز بزاق تجزیه نمی شوند. مکانیسم عملکرد این گروه از مواد شامل فعالیت ضد میکروبی در برابر باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی است. از جمله این مواد می توانیم لثه های بدون قند حاوی زایلیتول نامگذاری کنیم.

تأثیر آدامس در کاهش پوسیدگی

تأثیر آدامس در کاهش پوسیدگی از طریق ترشح بزاق است که منجر به افزایش فعالیت خنثی کننده بزاق می شود و به دنبال آن افزایش حذف کربوهیدرات ها از سطح دندان انجام می شود.

آدامس های بدون قند با افزایش ترشح بزاق در کاهش پوسیدگی مؤثر است. برای کاهش خطر پوسیدگی توصیه می شود از آدامس بدون قند استفاده کنید. در عین حال ، احتمال دوباره کانی سازی نواحی آسیب دیده دندان افزایش می یابد.

آدامس های بدون قند حاوی زایلیتول است. در حقیقت ، مکانیسم ضد عفونی کننده gosilitol موجود در آدامس ، جایگزین کردن آن با قند است. همچنین باعث کاهش تعداد باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی می شود. Streptococcus mutans (باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی) قادر به متابولیزه زایلیتول نیستند. سایر مواد ضد پوسیدگی شامل پنیر چدار و سوئیس است.

نکاتی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان

* غذاهای نشاسته ای ، چسبنده یا قندی را باید با غذاهای فاقد قند میل کرد.

* محصولات لبنی به دلیل داشتن کلسیم و خاصیت قلیایی بالا باید همراه با تنقلات نشاسته ای مصرف شوند.

* غذاهای جویدنی مانند میوه و سبزیجات تازه باید همراه با غذاهای کربوهیدرات مصرف شوند.

* حداقل 2 ساعت بین وعده های غذایی بگذارید و میان وعده ها را بین 15 تا 30 دقیقه محدود کنید.

مصرف غذاهای اسیدی مانند نوشابه را محدود کنید.

پروتئین را با نشاسته بخورید. مانند ماهی ، کراکر ، برنج یا پنیر و میوه های شیرین.

* مخلوطی از غذاهای خام و پخته شده را در یک وعده میل کنید. غذاهای خام ترشح بزاق را افزایش می دهد و به دلیل نیاز به جویدن ، پوسیدگی را کاهش می دهد.

آدامس های حاوی زایلیتول یا سوربیتول را بلافاصله بعد از غذا یا میان وعده حداقل برای 20-15 دقیقه جوید.

* غذاهای فاسد شده را با غذاهای ضد پوسیدگی مانند پنیر ، آجیل و سبزیجات و پف فیل بخورید

* حداقل دو بار در روز مسواک بزنید

* دوبار در روز از نخ دندان استفاده کنید

* دهانشویه بعد از غذا و میان وعده.

* جراح دندانپزشکی

انواع پوسیدگی دندان و حفره ها

حفره ها نواحی پوسیده شده دندان های شما هستند که در یک باز یا حفره کوچک باز می شوند. سه نوع حفره یا پوسیدگی دندان به صورت غرق نشان داده شده است. حفره های سطح صاف در هر دو طرف دندان شما رخ می دهد ، در حالی که کانال های ریشه در اطراف ریشه ایجاد می شوند. گودالها و شکافهایی در سطح جویدگی دندانهای شما ایجاد می شود. عدم صحیح مسواک زدن دندانها ، خوردن میان وعده های مکرر ، نوشیدن نوشیدنی های قندی از دلایل ایجاد حفره ها است.

انواع پوسیدگی دندان

بسیاری از بیماران می گویند مرتب مسواک می زنیم و نخ دندان می زنیم ، اما هنوز پوسیدگی دندان داریم. علت چیست؟

علت پوسیدگی در این حالت این است که ممکن است فرد همیشه مسواک بزند ، اما علاوه بر این شرایط ، همیشه آدامس ها را جویده و قند دائمی در دهان دارند ، یا فرد ممکن است مرتباً نوشابه های گازدار (همچنین در نوشیدنی قند) مصرف کند. و آنجا نیز اسید) یا خوردن آب نبات ، شربت و هر چیز دیگری که قند دارد. وقتی نوشابه را با نی می نوشید ، اگر نی را بین دندان های خود قرار دهید ، میزان پوسیدگی بسیار بیشتر خواهد بود ، زیرا در این حالت. نوشیدنی های معمولی در کنار دندان وجود دارد. نی را باید داخل دهان بگذارید.

درمان پوسیدگی دندان

حفره ها نواحی آسیب دیده دائمی هستند که روی سطح سخت دندانهای شما شکل می گیرند و منجر به گسترش یک باز کوچک یا سوراخ در دندان شما می شوند. این حفره به پوسیدگی دندان یا کرم نیز گفته می شود و در اثر ترکیبی از عوامل مختلف ایجاد می شود. علل پوسیدگی دندان ها شامل باکتری های موجود در دهان ، خوردن میان وعده های مکرر ، نوشیدن نوشیدنی های شیرین و عدم مسواک زدن مناسب دندان ها است.

حفره و پوسیدگی دندانها از مهمترین مشکلات بهداشتی جهان است. این بیماری در کودکان ، نوجوانان و به ویژه بزرگسالان شایع است. اما هرکسی که دارای دندان است می تواند حفره هایی در دندان خود داشته باشد از جمله نوزادان.

اگر حفره ها درمان نشوند ، روی لایه های بزرگتر و عمیق تر دندان تأثیر می گذارد. آنها می توانند منجر به درد شدید دندان ، عفونت و ریزش دندان شوند. معاینات منظم دندانپزشکی و عادت خوب مسواک زدن و نخ دندان بهترین روش برای مقابله با حفره ها و پوسیدگی دندان است.

چه عواملی باعث پوسیدگی زودرس دندان در دوران کودکی می شود؟

برخلاف بسیاری از والدین & # 39؛ عقاید ، قطره های آهن هیچ نقشی در ایجاد این پوسیدگی ندارند ، بلکه فقط باعث تغییر رنگ دندان های پوسیده می شوند. مهمترین علل این پوسیدگی عبارتند از:

والدین وقتی اولین دندانهای کودک ظاهر می شوند ، دهان و دندان خود را تمیز نمی کنند.
الگوی تغذیه نادرست شامل موارد زیر است:
الف) از لیوان حاوی شیر یا سایر نوشیدنی های شیرین به عنوان پستانک برای آرام کردن و کمک به خواب کودک استفاده کنید.
ب) خوردن مکرر شیر از لیوان در طول شب ، طبق خواسته های کودک.
کاهش جریان بزاق در هنگام خواب.
پوسیدگی های بیشمار در دهان کودک و والدین آنها.
والدین برای معاینه فرزند خود به دندانپزشک مراجعه نمی کنند و اطلاعات صحیحی می گیرند و از زمان ظهور اولین دندانهای کودک اقدامات پیشگیرانه را انجام می دهند.
مصرف مکرر تنقلات فاسد شده توسط کودک در طول روز.
این عوامل محیط مناسبی را برای پوسیدگی میکروبهای ایجاد کننده پوسیدگی در دهان کودک ایجاد می کنند که با تولید برخی از اسیدها می تواند باعث پوسیدگی دندان شود.

همچنین ببینید

علائم و درمان خستگی روحی

ما قبلاً در مقاله ای درباره چگونگی رفع خستگی در مورد چگونگی رفع خستگی صحبت …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *