خانه » دسته بندی پست » پزشکی و سلامتی » عوارض جانبی خوردن غذاهای چرب

عوارض جانبی خوردن غذاهای چرب

خوردن فست فود سرگرم کننده است ، اما با چه هزینه ای؟

خوردن غذاهای چرب چه تاثیری بر بدن ما دارد؟

امروزه غذاهای چرب نه تنها در رستوران ها و فست فودها ، بلکه در محل کار ، مدارس و حتی خانه شما یافت می شوند. بگذارید ببینیم که چه چیزی را غذای چرب می نامیم. بیشتر غذاهایی که با روغن اضافی سرخ شده یا پخته می شوند ، چرب محسوب می شوند. غذاهای پرچرب شامل سیب زمینی سرخ کرده ، چیپس سیب زمینی ، پیتزا ، همبرگر ، دونات و … است.

این مواد غالباً دارای کالری ، چربی ، نمک و کربوهیدرات های تصفیه شده هستند ، اما حاوی فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی کمی هستند.

درست است که هنگام خوردن این غذاها احساس خوشایندی دارید ، اما آیا می دانید خوردن غذاهای چرب در کوتاه مدت و دراز مدت بر سلامتی شما تأثیر منفی می گذارد؟

در این مقاله از مجله آلاماتو ، ما به هفت اثر از خوردن غذاهای چرب بر سلامتی ما اشاره می کنیم. برای اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع ، پیشنهاد می کنم در این مقاله با من همراه باشید.

خوردن غذاهای چرب می تواند باعث نفخ ، معده درد و اسهال شود

از آنجا که غذاهای چرب حاوی مقادیر زیادی چربی هستند ، روند تخلیه معده را کند می کنند ، که به نوبه خود باعث می شود غذا مدت بیشتری در معده شما بماند و در نهایت باعث نفخ ، حالت تهوع و درد معده شود. .

در افرادی که غالباً از اختلالات دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ، پانکراتیت مزمن ، درد معده یا ، شکایت دارند ، خوردن مقادیر زیادی غذای چرب ممکن است درد معده ، حالت تهوع و اسهال را تحریک کند.

خوردن غذاهای چرب می تواند میکروبیوم روده شما را مختل کند

آیا می دانید خوردن غذاهای چرب به باکتری های سالم روده آسیب می رساند؟ این مجموعه از میکروارگانیسم ها که میکروبیوم روده نیز نامیده می شوند ، موارد زیر را تحت تأثیر قرار می دهد:

هضم فیبر: باکتری های روده شما با تجزیه فیبر ، اسیدهای چرب کوتاه زنجیره ای (SCFA) تولید می کنند که دارای اثرات ضد التهابی هستند و می توانند بدن را در برابر اختلالات گوارشی محافظت کنند. پاسخ ایمنی: میکروبیوم روده با سلولهای ایمنی ارتباط برقرار می کند. برای تنظیم پاسخ بدن به عفونت ها. تنظیم وزن: عدم تعادل باکتری های روده ای ممکن است در افزایش وزن نقش داشته باشد. سلامت روده: اختلالات میکروبیوم روده با ایجاد IBS در ارتباط است ، در حالی که پروبیوتیک ها (میکروارگانیسم های زنده و سالم موجود در برخی غذاها) می توانند به بهبود علائم کمک کنند. سلامت قلب: باکتری های سالم روده ممکن است به تقویت کلسترول HDL یا کلسترول محافظ کمک کنند.

یک رژیم غذایی حاوی غذاهای چرب با افزایش تعداد باکتری های ناسالم روده و کاهش تعداد باکتری های سالم می تواند به میکروبیوم روده شما آسیب برساند. این تغییرات همچنین ممکن است با چاقی و سایر بیماریهای مزمن مانند سرطان ، بیماریهای قلبی ، دیابت و پارکینسون همراه باشد. در همان زمان ، تحقیقات بیشتری در مورد رژیم غذایی و سلامت روده مورد نیاز است.

خوردن غذاهای چرب منجر به افزایش وزن و چاقی می شود

مصرف غذاهای چرب ، به دلیل کالری زیادی که این غذاها دارند ، می تواند باعث افزایش وزن خیلی سریع شود. به عنوان مثال ، یک سیب زمینی پخته شده کوچک (100 گرم) حاوی 93 کالری و 0.1 گرم چربی است ، در حالی که همان مقدار سیب زمینی سرخ کرده حاوی 312 کالری و 15 گرم چربی است!

مطالعات انجام شده در مورد مصرف غذاهای سرخ شده پرچرب و فست فود ، ارتباط مصرف این غذاهای پرچرب را با افزایش میزان افزایش وزن و چاقی مرتبط دانسته است. چاقی با بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی ، دیابت ، سکته مغزی و برخی سرطان ها در ارتباط است.

علاوه بر این ، مصرف زیاد چربی های ترانس ممکن است منجر به افزایش وزن شود. چربی های ترانس وقتی ایجاد می شوند که روغن های گیاهی از نظر شیمیایی اصلاح شوند تا در دمای اتاق جامد بمانند. خبر بد این است که علی رغم ممنوعیت استفاده از آنها ، هنوز در بسیاری از غذاهای چرب یافت می شوند.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که چربی ترانس حتی بدون مصرف کالری زیاد می تواند منجر به افزایش وزن شود. علاوه بر این ، یک مطالعه 8 ساله بر روی 41 هزار و 518 زن نشان داد که افرادی که دارای اضافه وزن هستند ، به ازای هر 1 درصد افزایش مصرف چربی ترانس ، حدود 1 کیلوگرم وزن اضافه می کنند.

خوردن غذاهای چرب می تواند خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد

غذاهای چرب چندین اثر منفی بر سلامت قلب دارند. به عنوان مثال ، تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهای سرخ شده فشار خون را افزایش می دهد ، کلسترول HDL (خوب) را کاهش می دهد و باعث افزایش وزن و چاقی می شود ، که به عنوان مثال همه مرتبط با بیماری های قلبی هستند.

یک مطالعه نشان داد که زنانی که هفته ای 1 وعده یا بیشتر ماهی ماهی سرخ شده می خورند ، در مقایسه با کسانی که فقط 1 تا 3 وعده در ماه می خورند ، 48٪ بیشتر در معرض خطر نارسایی قلبی قرار دارند.

علاوه بر این ، یک مطالعه بزرگ بر روی 6000 نفر در 22 کشور نشان داد که خوردن غذاهای سرخ شده ، پیتزا و تنقلات شور با 16٪ افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

خوردن غذاهای چرب می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد

خوردن غذاهای چرب ممکن است با خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 همراه باشد. مصرف فست فود ، که نه تنها شامل غذاهای چرب بلکه نوشیدنی های شیرین نیز می باشد ، منجر به دریافت کالری زیاد ، افزایش وزن ، کنترل ضعیف قند خون و افزایش التهاب می شود. همانطور که می دانید ، این عوامل به نوبه خود خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک را افزایش می دهد.

به عنوان مثال ، یک مطالعه مشاهده ای بزرگ نشان داد که خوردن غذاهای سرخ شده 1 تا 3 بار در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 15٪ افزایش می دهد ، در حالی که خوردن آن 7 یا بیشتر بار در هفته باعث افزایش 55٪ خطر می شود.

مطالعه دیگری نشان داد افرادی که بیش از دو بار در هفته فست فود می خورند ، در مقایسه با افرادی که کمتر از دو بار در هفته می خورند ، دو برابر بیشتر دچار مقاومت به انسولین می شوند که می تواند منجر به دیابت شود. آنها تجربه می کنند

خوردن غذاهای چرب باعث ایجاد آکنه می شود

بسیاری از مردم معتقدند که خوردن غذاهای چرب باعث ایجاد جوش و آکنه در پوست آنها می شود. در واقع ، مطالعات روی رژیم غذایی غربی ، که سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده ، فست فود و غذاهای چرب است ، نشان می دهد که خوردن این غذاها با جوش های پوستی و آکنه همراه است.

مطالعه روی بیش از 5000 نوجوان چینی نشان داد که خوردن غذاهای سرخ شده به طور منظم خطر آکنه را 17٪ افزایش می دهد. علاوه بر این ، مطالعه دیگری بر روی 2300 نوجوان ترک نشان داد که خوردن غذاهایی مانند سوسیس و کالباس خطر آکنه را 24٪ افزایش می دهد.

با وجود همه این شواهد و مطالعات ، سازوکار دقیق این اثرات هنوز کاملاً درک نشده است. برخی از محققان معتقدند که رژیم غذایی نامناسب ممکن است بر بیان ژن تأثیر بگذارد و سطح هورمون ها را به طریقی تقویت کند که باعث آکنه شود.

رژیم های غربی با مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 6 تا امگا 3 نیز ممکن است التهاب را افزایش دهند ، که همچنین می تواند منجر به آکنه شود. در حالی که امگا 3 در ماهی های روغنی و آجیل یافت می شود ، امگا 6 در روغن های گیاهی ، مغزها و دانه ها یافت می شود. روغن های مورد استفاده برای سرخ کردن مواد غذایی سرشار از امگا 6 هستند و بنابراین می توانند به این عدم تعادل کمک کنند.

برخی غذاهای چرب ، مانند دونات سرخ شده ، سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده نیز هستند. اینها قندها و غلات تصفیه شده ای هستند که فاقد فیبر و بسیاری از مواد مغذی هستند.

از آنجا که غذاهای شیرین باعث افزایش فعالیت برخی هورمون ها در بدن می شوند ، از جمله آندروژن ها و فاکتور رشد شبه انسولین -1 (IGF-1) ، ممکن است با افزایش تولید سلول های پوستی و روغن های طبیعی پوست ، آکنه را افزایش دهند. .

در آخر ، به یاد داشته باشید که تحقیقات بیشتری در مورد علل ایجاد آکنه لازم است.

خوردن غذاهای چرب می تواند عملکرد مغز را مختل کند

پیروی از یک رژیم غذایی حاوی غذاهای چرب می تواند عملکرد مغز را مختل کند. اثراتی مانند افزایش وزن ، فشار خون بالا و سندرم متابولیک ، که همه تا حدی مربوط به مصرف غذاهای چرب است ، می تواند به ساختار ، بافت ها و فعالیت مغز شما آسیب برساند.

دو مطالعه بزرگ ، به ترتیب با شرکت 5083 و 18080 شرکت کننده ، نشان داد رژیم های غذایی حاوی غذاهای چرب و سرخ شده با کاهش توانایی یادگیری و حافظه و همچنین افزایش التهاب همراه است.

علاوه بر این ، رژیم های غذایی حاوی چربی های ترانس با اختلال در عملکرد مغز ارتباط دارند.

با این حال ، در مطالعه ای بر روی 38 زن ، مصرف زیاد چربی های اشباع و ترانس علاوه بر عملکرد ضعیف ، با یادآوری و حافظه ضعیف تری نیز همراه بود. سرانجام ، بررسی 12 مطالعه در این زمینه نشان می دهد که مصرف چربی های ترانس و اشباع با خطر ابتلا به زوال عقل و کاهش ظرفیت ذهنی مرتبط است.

نیازی به گفتن نیست که برخی از نتایج متناقض بودند ، بنابراین برای صحبت با قطعیت باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

چگونه از غذاهای چرب پرهیز کنیم؟

روش های مختلفی برای کاهش یا جلوگیری از مصرف غذاهای چرب وجود دارد. این استراتژی ها نه تنها شامل روش های پخت و پز سالم بلکه انتخاب سبک زندگی نیز هستند.

از روش های پخت و پز سالم استفاده کنید

غذاهای چرب اغلب سرخ می شوند ، به این معنی که در روغن زیادی پخته می شوند. روش های پخت و پز که روغن زیادی مصرف نمی کنند عبارتند از:

سرخ شدن در فر: این شامل پخت و پز در دمای بسیار بالا (450 درجه فارنهایت یا 230 درجه سانتیگراد) است که اجازه می دهد غذا با استفاده از روغن بسیار کمی سرخ شده و ترد شود. این روش مخصوصاً برای سرخ كردن سیب زمینی بسیار مفید است. فن زدن: دستگاه های پنکه هوای گرم را در اطراف غذا گردش می دهند و باعث می شوند غذای شما در خارج کاملا ترد و از داخل کاملا نرم و دلپذیر باشد. . جالب است بدانید که در این روش پخت حدود 70 تا 80 درصد روغن کمتر از سرخ کردن سنتی استفاده می شود. بخارپز کردن: در این روش پخت از بخار آب گرم استفاده می شود و نیازی به روغن ندارد. این یک روش عالی برای پخت غذاهایی مانند کوفته ، ماهی و سبزیجات است. گریل کردن: برای کباب کردن به روغن زیادی احتیاج ندارید. این روش خصوصاً برای گوشت و سبزیجات بسیار مفید است.

سرانجام ، اگر هنوز هم بعضی اوقات می خواهید غذای خود را به روش سنتی سرخ كردن بپزید ، حتماً از یك كباب پز استفاده كنید تا روغن آن گرفته شود و اجازه دهید چاودار اضافی از صافی خارج و خارج شود.

غذاهای چرب را با گزینه های سالم جایگزین کنید

با کمترین تلاش می توانید غذاهای سرخ شده را جایگزین غذاهای سالم و مقوی کنید. در اینجا چند گزینه برای غذاهای چرب وجود دارد:

همبرگر: به جای اینکه به غذاهای آماده سریع بروید ، سعی کنید خودتان در خانه همبرگر با گوشت چرخ کرده ، کاهو و نان های سبوس دار درست کنید. سیب زمینی سرخ کرده: سیب زمینی پخته جایگزینی عالی برای سیب زمینی سرخ کرده است. پیتزا: سعی کنید به جای خرید پیتزا از خارج ، پیتزای مورد علاقه خود را در خانه درست کنید ، از این طریق علاوه بر خوردن غذا با مواد افزودنی سالم ، می توانید روغن مورد استفاده برای پخت آن و پنیر را نیز کنترل کنید و غذای سالم و در عین حال کمتری بخورید. ماهی و چیپس: درست است که ماهی غذایی بسیار سالم و مقوی است ، اما وقتی سرخ شود ، می توان مقدار مواد مغذی آن را بسیار کاهش داد. گزینه های خوب ماهی تابه یا ماهی پخته شده با پوره سیب زمینی ، سبزیجات پخته شده یا سالاد است. مرغ سرخ شده: مرغ را به راحتی می توان به جای سرخ شده پخت یا کباب کرد. دونات: اگر می خواهید چیز شیرینی بخورید ، یک اسموتی ، یک غلات غلات کامل با میوه یا آجیل یا یک تکه میوه امتحان کنید. و آخرین اما نه مهمتر …

من می دانم که خوردن غذاهای سرخ شده و چرب در برخی موارد بسیار لذت بخش است ، اما سلامتی شما مطمئناً مهمتر از یک تجربه زودگذر است. سعی کنید مصرف غذاهای چرب را محدود کنید و گزینه های سالم تری را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل انتخاب کنید.

همچنین ببینید

آیا واقعاً استفاده از ضد آفتاب در محیط داخلی ضروری است؟

زمان مطالعه 4 دقیقه استفاده از ضد آفتاب در ساحل قطعاً یک امر مهم و …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *